Zink

Zinkplader

Vi har et lille udvalg af zinkplader på lager til omgående afhentning eller levering.
Pladerne er udtænkt som et attraktivt tilbud til håndværkere eller andre, der benytter zink til tag- og facadebeklædning – og som kan have glæde af den fleksibilitet, vi har i at kunne ekspederer ordre til afhentning af kunden selv - på en og samme dag - og uden forsinkelse (og ekstra betaling) for levering med speditør.

Alt dette i kombination, kan du også læse mere om under afsnittet om dag-til-dag levering.

Udvalget tager udgangspunkt i de mest almindelige og efterspurgte størrelser - og zink-sortimentet adskiller sig derfor meget fra resten af vores lagerprogram, idet det er langt mindre finmasket end vores andre metaller.

 

Tag- og facadebeklædning

Et af de mest hyppige anvendelsesområder for zinkplader er uden tvivl til beklædning af tage og facader til falsede samlinger. Det samme gør sig gældende omkring vinduer, hvor brug af hjørnefalse er standard.
Zink er populært til bygninger og huse både af designmæssige, men også funktionsmæssige grunde.

 

Kan du ikke finde, det du søger?

Hvis ikke du lige kan finde den tykkelse zinkplader, du efterspørger, så er du meget velkommen til at sende os din forespørgsel alligevel. I visse tilfælde kan vi hjemtage zinkplader med kort varsel fra værkslagret eller andre faste samarbejdspartnere.

mail@metalcentret.dk | 43 63 21 22

 

Zinks historie

Zink er et grundstof, der under normale forhold optræder i en sølv-blålig farve.
Metallet findes i flere forskellige miljøer med de største forekomster i forskellige bjergarter.
Udvindingen var i 2013 godt og vel 13.000 tons på verdensplan og store udvindere af metallet tæller bl.a. Kina, Australien og Peru.
Den største anvendelse af zink er stadig til fremstilling af messing, som dannes ved legering med kobber. Derudover bruges zink, som tidligere nævnt, til tagdækning og nedløbsrør.
Generelt er benyttes zink ved byggerier sammen med jern og stål som rustbeskyttelse - især som forzinkning - enten påført elektrolytisk (elforzinkning) eller ved at dyppe emnet i smeltet zink (varmforzinkning).

Zink