Højt kobberindhold

Messing - MS80 (Tombak)

Betegnelse:

CW 503L- CuZn20 (MS80)
CW 502L- CuZn15 (MS85)

”Tombak” kaldes alle messinglegeringer (CuZn-legeringer) med et kobberindhold over 72%.
Pga. af sit særlige, gylden-gule skær (afhængig af Cu-indholdet), vælges det ofte til dekorative formål (fx beklædning af overflader herunder facader og møbler), men også messing blæseinstrumenter kan fremstilles i tombak messing.

 

Se udvalg af Tombak-plader

 

  • Den egner sig perfekt til svejsning og lodning
  • I en blød eller halvhård tilstand er den forholdsvis nem at forme
  • Den er nem at polere
  • Den har gode korrosionsegenskaber og bruges derfor i facadeelementer

 

Tombak bruges hyppigt til nybyggerier i den eksklusive ende af spektret, da den varme gyldne farve patinerer helt unikt og meget iøjnefaldende.

Som halvfabrikata findes den næsten udelukket som plade. Dog kan man i enkelte tilfælde også støde på den som massiv stang.

I vores lagersortiment finder man Tombak som MS80 i udgangspunktet (og i et enkelt tilfælde MS85) – dog skal det ikke afholde dig fra at spørge på andre typer Tombak end dem, der fremgår af varekataloget.

Send os din forespørgsel

 

Alternative messingplader

Vi har et stort udvalg af helhårde, halvhårde og bløde messingplader i legeringerne MS58 og MS63. Disse typer plade har et væld af anvendelsesområder ligefra gravørkvalitet til brug dekorativt som eksempelvis stænkplader.

 

Læs om alle vores typer messingplade

 

Søger du andre faconer eller dimensioner? 

Vi kan med kort leveringstid hjemtage andre Tombak-legeringer med højt kobberindhold, end dem der fremgår af vores faste lagersortiment.
Vi modtager ugentlige leverancer fra værkslagre i Europa, så kan du vente ca. 1 uges tid, har vi et endnu større udbud til rådighed.

 

mail@metalcentret.dk | 43 63 21 22

Højt kobberindhold
MS Tombak