Lejebronze - Rg7 (JM1)

Lejebronze – RG7 (JM1)

Betegnelse: CuSn7Zn4Pb7

MC-farvekode: Rød

Selvom der findes et hav af historisk betingede varianter, er i dag de vigtigste bronze støbelegeringer:

Lejebronze (også kaldet Rg7) og Tinbronze (også kaldet CuSn12)

 

Se udvalget i Lejebronze (JM1)

 

Begge legeringer er glimrende til spåntagende bearbejdning pga. indholdet af tin, som gør materialet lettere at støbe samt stærkere end ren kobber.

Som navnet antyder, bliver legeringerne ofte anvendt til fremstilling af lejer og tandhjul, men også omløbere og andre dele, som kommer i kontakt med vand, er oplagte at fremstille i dette stærke metal.

Lejebronze er at betegne som den ’prisvenlige’ bronze og kan fås fra vores lager i både rundstang og emnerør.
Desuden benyttes betegnelsen "RG7" (som en sammentrækning af "rødgods" og tinindholdet på 7%)  om denne meget udbredte legering.

 

Til forskel fra andre metaller i vores sortiment, så benævnes bronzerør som [udvendigt mål] x [indvendigt mål]. Desuden ligger rør på plustolerancer hvilket sikrer, at emner kan færdiggøres til nærmeste runde tal i 5mm intervaller.

Eksempelvis: Bronzerør 102x48 - hvor de lidt "skæve" mål er udtryk for bruttomål, der i dette tilfælde gør det muligt at få et færdigt emne med en udvendig diameter på 100mm og en indvendig på 50mm.

 

Skæring af bronze

Vi har en stor maskinpark, som gør det muligt for os med kort ekspeditionstid at skære bronzeemner på dine ønskede mål. Ønsker du at høre mere om mulighederne for at lade os stå for opskæring, er du velkommen til at kontakte os og få en dialog om dine behov.

Læs mere om skæring

 

Hjemtagelse af specialbronze

Har du en bronzeforespørgsel på en legering eller dimension, som ikke umiddelbart fremgår af vores faste lagersortiment, så send os den gerne!
Vi har gode relationer til metallagre over hele Europa og får ugentlige leveringer, så ofte kan vi give et konkurrencedygtigt tilbud på trods af at varen ikke er en del af lagerprogrammet.
Et eksempel på en skaffevare kunne være bronze fladskinner, som vi kan hente hjem med kort leveringstid i mange dimensioner.

 

Kontakt os for et tilbud

mail@metalcentret.dk | 43 63 21 22

Lejebronze - Rg7 (JM1)
Lejebronze - Rg7 (JM1)