Blyfri Aluminium | RoHS-kompatibel

EN-AW 6026 ’LF’ / EN-AW 6026 ’Blyfri’

Aluminiumslegeringen EN-AW 6026 (AlSiMgBi) er et blyfattigt/blyfrit alternativ i 6xxx-serien, som er kendetegnet ved sine gode spåntagende egenskaber samt eloxeringsevne. 6026 har hurtigt vundet indpas i industrien i Danmark og derfor er den naturlige udvikling, at et helt blyfrit alternativ ville komme på banen før eller siden.

 

Se vores udvalg i 6026

Se vores udvalg i 6026 ’LF’ (blyfri)

 

Vi har besluttet løbende at udskifte hele vores sortiment i EN-AW 6026 med denne blyfri udgave, da der ingen tvivl er om, at dette er fremtiden for industrien – ikke kun i Danmark, men også resten af verden.

Desuden vil vi løbende tage nye dimensioner hjem og større lager af allerede eksisterende varenumre. Skulle du på trods af sortimentet bredde ikke finde den dimension, du søger, så er du som altid velkommen til at sende os din konkrete forespørgsel på mail@metalcentret.dk – så vil vi indhente pris og leveringstid til dig.

 

Vi oplever i disse år en hastigt stigende efterspørgsel på blyfattige eller helt blyfrie legeringer i flere dele af industrien.

I takt med at kravene skærpes hvad angår indholdet af bly i metalhalvfabrikata introducerer vi løbende alternative legeringer, som overholder RoHS-direktivet.

Hos Metalcentret er betegnelsen ”LF” et udtryk for at varen er blyfri (=lead free).

Har du andre forespørgsler til blyfattige produkter, er du altid velkommen til at kontakte os – vi giver løbende vores værker feedback på kundeønsker, således at de er informeret om hvad industrien efterspørger.

 

Nyhed: EN-AW 2033

Ny legering udviklet til at erstatte flere af de blyholdige automatkvaliteter i aluminium. Legeringen er stadig helt ’nyoprettet’, og vi har derfor endnu ikke et fast lagersortiment med dag-til-dag levering. Er dette ikke afgørende for dig, og skal du bruge en vis mængde, så send os din forespørgsel – så indhenter vi aktuel pris og leveringstid fra værk.

 

Hvad er RoHS-direktivet

Målet med RoHS-direktivet er at mindske indholdet af skadelige stoffer – både for mennesker og miljø - i råvarer. I vores lagersortiment drejer det sig om blyindholdet i forskellige metallegeringer.

Historisk indgår bly som legeringskomponent, da det giver gode bearbejdningsegenskaber og gør at spånen ’knækker’.

Sikkerhedsdatablad for bly

Legeringer hos A/S Metalcentret omfattet af REACH-direktivet
(inkl. SCIP-identifikationsnumre)

 

Aluminium EN-AW 6026

Kemisk sammensætning: AlSiMgBi

MC-farvekode: Hvid / Lilla

Blyfri Aluminium | RoHS-kompatibel
EN-AW 6026